Parcați-vă mașina mai departe de destinație și mergeți pe jos

Parcați-vă mașina mai departe de destinație și mergeți pe jos

Figura 2: Nivelurile de dopamină în boala Parkinson

Fotografie cu amabilitatea: Cleveland.com

Ceea ce se știe este că Parkinson poate urma ușor o tendință genetică. Cu toate acestea, numărul persoanelor cu Parkinson genetic este relativ mic. Expunerea la substanțe chimice, consumul de droguri și alcoolismul arată rate mai mari ale bolii Parkinson și pot fi atribuite modificărilor în echilibrul substanțelor chimice ale creierului.

Câteva studii arată că persoanele cu boala Parkinson au un număr mai mare de celule anormale în creier, numite „Corpi Lewy”. Corpul Lewy este alcătuit dintr-o proteină care se deplasează în și preia întreaga celulă a creierului și îi perturbă funcția. Corpurile Lewy se găsesc și în unele tipuri de demență.

În cea mai mare parte, Parkinson este încă o boală foarte misterioasă și adesea greu de diagnosticat. Este adesea amestecat cu alte tulburări neurologice, din cauza multiplelor sale simptome care pot imita alte afecțiuni la început.

Care sunt simptomele bolii Parkinson?

În stadiile incipiente, boala Parkinson se manifestă ca; șchiopătare, lipsa balansării brațului pe o parte, expresia facială înghețată, înmuierea vocii și poziția aplecată. Tremuratul este adesea subtil în stadiile incipiente și oamenii se plâng adesea că simt că tremură în interior, dar mișcările nu pot fi încă văzute.

Pe măsură ce boala Parkinson progresează, extremitățile încep să tremure de la sine, iar pacientul constată că nu poate controla mișcările, în ciuda eforturilor foarte mari de a opri tremuratul. Mușchii devin apoi foarte rigizi și rigizi. În timp, controlul asupra mișcărilor devine absent sau încetinește, un simptom numit „Akinezie”.

Un simptom tardiv al bolii Parkinson este pierderea capacității de a merge. Mișcările piciorului merg de la amestecare la incapacitatea completă de a mișca unul sau celălalt picior. În acest moment, un pacient cu Parkinson devine aproape complet handicapat și are nevoie de asistență totală în activitățile vieții de zi cu zi.

Alte simptome includ:

„rularea pastilelor” cu degeteleProbleme de echilibruProbleme la scriereTulburări de vorbireProbleme de gândireDisfuncție sexualăProbleme ale intestinului și vezicii urinare

Figura 3 este o diagramă a diferitelor simptome Parkinson și a modului în care acestea afectează diferite părți ale corpului.

Figura 3: Simptomele Parkinson

Fotografie cu amabilitatea: epgonline.org

Care este tratamentul pentru boala Parkinson?

Tratamentul pentru Parkinson se concentrează pe a ajuta pacientul să obțină un anumit control asupra mișcărilor sale. Există câteva opțiuni diferite, inclusiv; medicamente care imită sau ajută organismul să utilizeze dopamina mai eficient, Chirurgie și terapie de reabilitare.

Medicamentele utilizate în boala Parkinson ajută la controlul mișcărilor, dar pot avea efecte secundare, inclusiv; greață, somnolență excesivă, mișcări involuntare adăugate și tensiune arterială scăzută. Mulți neurologi au descoperit că combinațiile anumitor medicamente sunt mai eficiente decât un singur medicament. Singurul dezavantaj al medicamentelor este că, în timp, efectele tind să se „disperă”, iar simptomele pacienților se agravează. Acesta este momentul în care pot recurge la intervenție chirurgicală.

Chirurgia pentru Parkinson implică plasarea electrozilor adânc în creier pentru a ajuta la reglarea impulsurilor nervoase din creier. (Vezi Figura 4) Această procedură este cunoscută sub denumirea de „Stimulare profundă a creierului”. Electrozii „opresc” celulele rele și ajută celulele bune ale creierului să-și facă treaba corect. Această tehnică este foarte reușită și poate restabili mișcările adecvate la până la două treimi dintre persoanele care suferă de boala Parkinson. Această procedură este adesea folosită ca ultimă soluție, din cauza riscurilor de sângerare și infecție din procedură. Este nevoie doar de o mică întreținere pentru a schimba periodic bateria de pe sistem și de obicei pacienții pot merge acasă a doua zi după implantarea electrozilor.

Figura 4: Chirurgia Parkinson

Fotografie prin amabilitatea: WebMD.com

Terapia fizică și ocupațională sunt aproape întotdeauna necesare pentru a menține persoanele care suferă de Parkinson să funcționeze la cele mai înalte niveluri posibile. Terapeuții ocupaționali pot ajuta cu dispozitive și tehnici pentru a ajuta pacientul; mănâncă, bea, se spală și se îmbracă și alte activități zilnice. Terapia fizică poate preda tehnici de mers și mișcări în siguranță pentru a ajuta pacientul să evite rănile. De asemenea, pot ajuta la lucru și la întărirea grupelor musculare afectate.

Este important să ai un stil de viață sănătos. Persoanele cu Parkinson trebuie să aibă o dietă sănătoasă, bogată în acizi grași Omega-3, pentru a ajuta celulele creierului să funcționeze la cel mai înalt nivel. De asemenea, este important să beți multă apă și să evitați consumul de alcool și droguri stradale.

Pacienții cu boala Parkinson prezintă un risc extrem de ridicat de cădere și răni din cauza căderilor. Pentru a evita acest lucru, este important să fiți extrem de precauți când mergeți pe jos. Îngrijitorii pot oferi, de asemenea, o siguranță sporită prin asigurarea covoarelor libere, menținând drumurile libere și ascund sau acoperind orice cabluri electrice de pe căi. De asemenea, păstrați casa bine iluminată și folosiți lumini de noapte pe timpul nopții.

Concluzie

Parkinson este o boală grav invalidantă și poate afecta calitatea vieții atât pentru pacient, cât și pentru familie. Cu un tratament adecvat, educație și pregătire a îngrijitorilor; persoanele cu Parkinson pot trăi și se pot bucura de viață pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Trebuie să te potrivești în acea ținută pentru o ocazie specială? Simți că ai fi mult mai sănătos dacă slăbești doar zece kilograme în plus? Dacă da, este posibil să slăbești zece kilograme într-o lună cu doar câteva modificări ușoare ale dietei și stilului tău de viață. Da, este pe bune. Fără trucuri. Fără diete accidentale și fără medicamente stimulatoare. Doar schimbări ușoare cu ceea ce aveți în propria casă.

Câteva moduri de a pierde 10 kilograme într-o lună

Prin amabilitatea ptweightloss.comCum să slăbești zece kilograme într-o lună 3

Schimbări în dieta ta

În primul rând, uită-te bine la dieta ta. Modificările dietetice sunt una dintre cele mai ieftine și mai simple moduri de dialine contraindicatii a pierde în greutate. Să începem cu cumpărăturile. Înainte de a merge la cumpărături, treceți prin dulapuri și curățați orice lucru care ar putea fi nesănătos și vă va face să vă împachetați cu kilograme. Dacă nu este acolo, nu te va tenta să-l mănânci. În continuare, atunci când mergi la cumpărături, încearcă să stai cât mai departe de culoarele centrale ale magazinului. Cumpărați mai întâi perimetrul magazinului și umpleți-vă coșul de cumpărături cu alimente proaspete. Încercați să alegeți următoarele:

Salată verde proaspătă; Salata verde, salata rosie, salata romanaLegume de culori asortate; Roșii, vinete, castraveți, dovleacFructe cu conținut scăzut de zahăr/cu conținut ridicat de fibre; Căpșuni, cireșe, mere, cantalup

*Acestea au indice glicemic scăzut și mai mari în fibre; prin urmare, durează mai mult să se transforme în zahăr în organism.

Curcan, pui, pește și carne roșie slabă (porții mai mici)Lapte degresat, iaurt fără grăsimi/fără zahăr, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimiPâine cu cereale integrale

Pentru grăsimi sănătoase din dieta ta, aprovizionați cu multe nuci, ulei de măsline pentru pâine, maioneză fără grăsimi și sosuri pentru salată. Lucruri precum oțetul balsamic și sucul de lămâie pot fi folosite ca arome sau în loc de sare. De asemenea, reduceți cantitatea de sare din mâncare și de la masă. Acest lucru vă va face să rețineți apă și să păstrați kilogramele.

În cele din urmă, sări peste rândurile de fast-food și alimentele procesate/ambalate. Aceste alimente sunt pline de grăsimi, conservanți chimici și carbohidrați. Există puțin conținut nutrițional și corpul tău tinde să le stocheze sub formă de grăsime. Folosiți amestecuri ambalate cu multă moderație și încercați să gătiți numai alimente proaspete. Există multe rețete care sunt ușor de făcut fără amestecurile preparate pe care le cumpărați de la raft. Nu numai că vor scădea lire sterline, dar vei economisi și bani.

Creșteți-vă aportul de apă

Corpul tău are nevoie de apă. Este cea mai importantă parte a pierderii în greutate și a menținerii sănătoase. Consumul de lichide va ajuta la eliminarea toxinelor pe care le-ați reținut din consumul de alimente procesate, ambalate și fast-food. De asemenea, va ajuta la eliminarea excesului de lichide pe care corpul dumneavoastră le reține de la consumul de prea multă sare.

Încercați să beți cel puțin șase până la opt pahare de apă pe zi. Aceasta ar trebui să fie aproximativ o cană de lichid sau 240 ml. fiecare portie. O modalitate ușoară de a vă introduce apa; măsoară un mare de 64 oz. ceașcă de apă cu capac sau o sticlă sport și poartă-o cu tine oriunde te duci. Puteți oricând să vă umpleți cu apă și să o umpleți atunci când este necesar.

Exercițiu, exercițiu, exercițiu

Trebuie să arzi excesul de calorii și grăsimi. Când mănânci, corpul tău va stoca orice calorii suplimentare sub formă de grăsime pentru utilizare ulterioară. Ai nevoie doar de aproximativ 2.000 de calorii pe zi, iar dieta obișnuită poate merge de fapt peste 3.000. Figura 1 este un exemplu de diagramă cu cât de mult exercițiu trebuie să faceți pentru a arde caloriile în exces:

Prin amabilitatea Acefitness.org

Figura 1: Diagrama de calorii pentru exercițiu

Dacă în mod normal duci un stil de viață sedentar, acum este momentul să te ridici și să te miști. Nu trebuie să faci mișcare toată ziua în fiecare zi, este bine să începi încet. Începeți să faceți puțin exercițiu una până la trei zile în fiecare săptămână și alegeți exerciții care sunt ușoare în prima săptămână și creșteți treptat zilele și durata de timp pe care o faceți la fiecare sesiune.

Pentru a arde cele mai multe calorii, alege exerciții care au cel mai mare efect cardiovascular. Mersul vioi, mersul pe bicicletă și dansul aerobic sunt toate modalități bune de a arde calorii. Orice lucru care implică antrenament cu greutăți sau creșterea mușchilor poate de fapt să împacheteze câteva kilograme de mușchi în timp ce ardeți grăsime. Chiar dacă se întâmplă acest lucru, silueta ta va arăta în continuare mai subțire și hainele tale s-ar putea să se potrivească mai bine.

Faceți câteva schimbări în stilul de viață

Există câteva modificări ale stilului de viață care pot duce la pierderea rapidă în greutate. Lucruri precum gustarea noaptea târziu, consumul de alcool și vizionarea la televizor seara pot contribui la creșterea în greutate.

Dacă vă place gustarea de noaptea târziu, este perfect, este timpul să renunțați la gustările care aduc calorii și carbohidrați înainte de a merge la culcare. Încercați să alegeți gustări care sunt ușor digerabile, astfel încât să nu fie depozitate sub formă de grăsime. Gustările seara târziu care pot provoca creșterea în greutate sunt; înghețată, sandvișuri, chipsuri, batoane granola și biscuiți. Alegeri mai bune ar fi; floricele de porumb (fără unt), bețișoare de morcov cu dressing fără grăsimi și cereale cu lapte degresat.

Dacă vă place o băutură alcoolică sau două, acesta poate fi ceva care vă menține greutatea pe corp. Berea și vinul pot cauza creșterea în greutate datorită conținutului ridicat de carbohidrați. Încercați să alegeți o bere ușoară sau vinuri albe. Limitați-vă la cel mult două băuturi pe zi.

Vizionarea la televizor noaptea sau oricând poate contribui la menținerea în greutate sau la creșterea în greutate din cauza inactivității. Găsirea unei activități noi seara sau în weekend care necesită mișcare te poate ajuta să arzi mai multe calorii. Scoaterea cu familia la plimbare după cină, drumețiile în weekend sau cumpărarea unui sistem de jocuri de televiziune cu jocuri care necesită mișcare sunt toate modalități bune de a evita un stil de viață sedentar.

Câteva sfaturi utile sunt:

Parcați-vă mașina mai departe de destinație și mergeți pe josLuați scările în clădiri în loc de liftPregătiți-vă prânzul și sări peste cantinăȚineți bomboanele de pe birou la serviciu, păstrați în schimb nucile sănătoasePlimbați-vă în jurul clădirii dvs. la ora prânzuluiÎncepeți un grup de slăbit și concurați pentru cea mai mare pierdere în greutate cu premii

Concluzie

Să slăbești zece kilograme într-o lună poate fi mai ușor decât ai putea crede. Necesită doar câteva modificări în dieta și stilul tău de viață. Nici măcar nu trebuie să vă înfometați, să începeți o dietă accidentală sau să luați medicamente care vă fac nervos. Aceste modificări nu numai că te ajută să slăbești, dar sunt și bune pentru sănătatea ta generală pe termen lung.

A rămâne pe drumul cel bun cu obiceiurile sănătoase este o schimbare pozitivă și pe tot parcursul vieții în bine, iar corpul tău îți va mulțumi!

Pepenele verde este foarte bogat în conținut de apă și are o valoare calorică foarte mică, ceea ce înseamnă un beneficiu complet pentru sănătate sub un singur acoperiș. Cu toate acestea, bunătatea pepenelor verde nu se limitează doar la aceste două lucruri, ci este mult dincolo. De aceea am discutat aici despre beneficiile pepenelui verde pentru dieta ta.

Cei mai mulți dintre noi cunosc pepenele verde ca fiind un fruct suculent delicios care oferă alinare în zilele grele de vară, dar chiar nu știe că împreună cu liniștirea papilelor noastre gustative, ceea ce poate face pentru întreaga noastră sănătate și bunăstare.

Conținutul său esențial de minerale și nutrienți este eficient pentru a preveni bolile extrem de cronice, cum ar fi cancerul, problemele cardiace, problemele de sănătate legate de ochi, diabetul, astmul, iar cel mai versatil beneficiu al consumului său este bunul său pentru îmbunătățirea sănătății pielii noastre. Întârzie procesul natural de îmbătrânire și oferă o piele strălucitoare și tânără.

Beneficiile pepenului verde pentru dieta ta

Dacă nu sunteți conștient de beneficiile și avantajele consumului de pepene verde pentru sănătatea și stilul de viață general, atunci acesta este locul potrivit pentru dvs., deoarece aici vom descrie toate beneficiile posibile pentru sănătate pe care le puteți obține de la acest minunat fruct suculent de vreme caldă.

Îmbunătățește funcția nervoasă

Dintre multe minerale esențiale, pepenele verde este, de asemenea, bogat în potasiu, un nutrient vital care este important pentru funcționalitatea nervilor. Îți stimulează nervii și își accelerează funcțiile, ceea ce îi permite să primească și să furnizeze mesaje și impulsuri rapide.

Mulți oameni suferă de crampe nocturne la picioare și dureri care se întâmplă în special din cauza deficienței de potasiu. Această necesitate a corpului tău poate fi satisfăcută cu ușurință cu o singură ceașcă de suc de pepene verde care are 170 mg de potasiu.

În afară de acest aport de pepene verde, va oferi ameliorarea unor probleme comune legate de nervi, cum ar fi amorțeală, durere, furnicături etc.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Partea roșie a pepenelor verde își ia culoarea dintr-o substanță numită licopen, care are o valoare imensă pentru sănătate. Acest licopen este disponibil și în roșii, dar în comparație cu pepenele verde, cantitatea sa rămâne foarte mică. Ajută la controlul nivelului de colesterol, a hipertensiunii arteriale și în cele din urmă previne orice problemă de sănătate legată de inimă.

În cea mai mare parte, problemele de sănătate legate de inimă apar din cauza rigidității arterelor care împiedică un flux sanguin fluid, ceea ce duce la o scădere a ritmului de pompare a inimii, dificultăți de respirație și dezvoltarea durerii în piept.

Un aport regulat de pepene verde va satisface necesitatea licopenului care stimulează fluxul sanguin și menține inima într-o stare sănătoasă. La femeile după etapa de menopauză, se constată că acestea au un risc mai mare de a dezvolta rigiditate aortică. Deci, este obligatoriu ca fiecare femeie aflată în postmenopauză să aibă acest înlocuitor de licopen pentru a evita o astfel de problemă de sănătate.

Previne riscul de cancer

Pepenele verde are un element anti-cancer, cum ar fi licopenul etc. Previne procesul de diviziune celulară, care este o modalitate principală de dezvoltare și creștere a cancerului în orice parte a corpului.

Conform licopenului cercetătorului, conținutul de pepene verde este util în primul rând pentru a evita creșterea celulelor canceroase în tractul digestiv. Factorul de creștere a insulinei sau IGF este proteina care este responsabilă pentru diviziunile celulare care pot fi reduse prin consumul de pepene verde.

Protejează de problemele legate de diabet

Diabetul este o problemă cronică de sănătate care afectează stilul general de viață și regimul alimentar al persoanei afectate, care poate face față în mare măsură consumului de pepene verde.

Pepenele verde permite rinichilor tăi să transforme un aminoacid, de ex.

Compare listings

Compare