Mențiunile despre câteva modalități au crescut brusc.

Mențiunile despre câteva modalități au crescut brusc.

Nevoile nesatisfăcute ale pacienților în gestionarea acestor simptome, împreună cu dorința lor de a folosi abordări naturale pentru a-și îmbunătăți sănătatea, au creat o cerere pentru medicină integrativă (3,4). Potrivit Centrului Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă (NCCIH), medicina integrativă diferă de medicina complementară și alternativă (CAM) deoarece reunește tratamentele convenționale și complementare într-un mod coordonat (5). Nici respingând terapiile convenționale și nici bazându-se pe medicina alternativă, medicina integrativă adoptă doar acele modalități complementare susținute de cele mai înalte dovezi de siguranță și eficacitate (6). Numeroase studii au evaluat eficacitatea utilizării modalităților de medicină integrativă pentru a trata efectele secundare ale terapiilor convenționale pentru cancer. De exemplu, există tot mai multe dovezi că acupunctura poate fi eficientă în gestionarea efectelor adverse legate de terapia cancerului, cum ar fi oboseala (7–10), durerea postoperatorie (11,12), simptomele vasomotorii (13–16) și greața și vărsăturile ( 17). De asemenea, cercetarea susține utilizarea unor modalități precum masajul (18,19) și terapiile minte-corp pentru managementul simptomelor și transformarea spirituală; aceasta din urmă rămâne o nevoie în mare măsură nesatisfăcută în sistemul actual de îngrijire a sănătății, dar are un impact direct asupra calității vieții pacienților (4,20–23).

Nu pot să nu mă întreb cum se evaluează cantitativ „transformarea spirituală” în studii clinice riguroase, dar asta sunt doar eu. În orice caz, nu pot să nu remarc că unele dintre citări sunt articole discutate aici și în altă parte înainte. De exemplu, referința 5 a fost abordată înainte ca „sănătate integrativă” fiind o rebranding a „medicinei complementare și alternative” (CAM), care a fost o rebranding a medicinei alternative. Alte referințe, de exemplu, cele care susțin acupunctura, citează studiile obișnuite de calitate scăzută sau studiile care remarca stimularea nervoasă transcutanată (TENS) drept „electroacupunctură”. Apoi, există întreaga încadrare a oncologiei integrative ca „nevoie nesatisfăcută”. Este o încadrare foarte comună a medicinei integrative, fie prin profitarea crizei opioidelor pentru a vinde pseudoștiința, susținând că managementul nonfarmacologic al durerii trebuie să includă CAM sau argumentând că abordarea nevoilor nesatisfăcute în gestionarea simptomelor la pacienții cu cancer necesită îmbrățișarea pseudoștiinței. Adevărat, ultimul argument nu este menționat în acele cuvinte, dar atunci când dezbrăcăți „integrativul” și CAM gobbledygook, acesta este miezul argumentului cu care rămâneți: o dihotomie falsă care presupune că, pentru a trata „întregul”. pacient” și pentru a aborda „nevoile nesatisfăcute”, medicii trebuie să îmbrățișeze plânsul în medicina integrativă.

În continuare, apelați la popularitate:

Utilizarea medicinei integrative este extinsă în rândul supraviețuitorilor de cancer. La nivel global, până la 43% dintre pacienții cu cancer au folosit terapii de medicină integrativă în timpul tratamentului, iar prevalența generală a utilizării medicinei integrative a crescut considerabil în ultimii ani (24–26). În Statele Unite, supraviețuitorii cancerului folosesc medicina integrativă chiar mai mult decât persoanele fără cancer (27). Supraviețuitorii de cancer sunt mai predispuși să folosească modalități de medicină integrativă pentru starea de bine, durere și îmbunătățirea funcțiilor lor imunitare. Interesant este că cei mai mulți dintre ei au început să folosească medicina integrativă, deoarece furnizorii lor convenționali de sănătate le-au recomandat-o (28).

Desigur, așa cum am discutat mai devreme, acest procent este umflat de definiția largă a „medicinei integrative”. Practic, dacă ați făcut vreodată un masaj sau ați făcut artă sau muzică în timp ce erați tratat pentru cancer, prin definiție ați folosit medicina integrativă. Dacă ați meditat sau v-ați rugat vreodată în timp ce erați tratat pentru cancer, ați folosit medicina integrativă. Dacă ați făcut Tai Chi, yoga sau Qi Gong (sau chiar doar exerciții fizice) în timp ce ați fost tratat pentru cancer, ați folosit „medicină integrativă”. Înțelegi ideea. Când te uiți la șarlamele „dur”, cum ar fi homeopatia, vei descoperi de obicei că numărul de pacienți care îl folosesc este în procente mici de o singură cifră.

Oncologie integrativă și NCI-CCC

Sondajul actual este o actualizare a unui sondaj din 2009, care a constatat că 60% dintre centrele cuprinzătoare de cancer (NCI-CCC) desemnate de Institutul Național al Cancerului (NCI) au furnizat informații legate de terapiile integrative pe site-urile lor web. În 2009, existau doar 41 de NCI-CCC. Acum sunt 45. Merită să ne uităm mai întâi la vechiul sondaj, totuși, pentru a vedea tipurile de modalități care erau oferite la NCI-CCC în urmă cu opt ani și la ce procent dintre acestea:

Terapiile specifice enumerate au inclus unele „medicamente energetice” legate de vindecarea prin credință, cum ar fi reiki (37% dintre site-uri), atingerea vindecătoare (29%). Nu este surprinzător că acupunctura a apărut pe 59% dintre site-uri web, iar suplimentele alimentare, medicina pe bază de plante și nutriția, într-o formă sau alta, au apărut pe între 42% și 56% dintre site-uri. Sincer să fiu, am fost de fapt plăcut surprins că doar 60% dintre NCI-CCC au furnizat informații despre CAM. Într-adevăr, este destul de amuzant să observăm reacția autorilor la deficiențele percepute ale diferitelor NCI-CCC cu privire la CAM:

Chiar și recunoscând aceste limitări, am constatat totuși că aproape o treime dintre centrele de cancer de top din SUA nu au site-uri web funcționale legate de CAM și doar o mică parte dintre centre aveau site-uri web considerate în mod independent a fi excelente.

Reacția mea la această concluzie a fost: Doamne, spui asta ca și cum ar fi un lucru rău. De asemenea, sunt fericit că site-ul web al centrului meu de cancer ar fi fost aproape sigur în acea treime din centrele de cancer fără informații despre CAM. Într-adevăr, unul dintre lucrurile care mi-au plăcut întotdeauna la centrul meu de cancer este relativă lipsă de opțiuni de oncologie integrativă oferite în comparație cu alte centre de cancer, dar întotdeauna mă tem că, mai devreme sau mai târziu, vom începe să încercăm să ajungem din urmă.

Deci, care este situația acum? Tabelul 1 din noul studiu spune povestea. Mențiunile despre câteva modalități au crescut brusc. De exemplu, mențiunile despre acupunctură au crescut cu 30%, de la 59% din NCI-CCC la 89%. Asta e corect. Nouă din zece NCI-CCC menționează acupunctura cu credulitate, iar 73% o oferă.

Ca un surogat pentru https://produsrecenzie.top/gelarex/ cât de mult au abandonat știința NCI-CCC atunci când vine vorba de oncologia integrativă, îmi place să examinez cel mai neplauzibil dintre tratamente care se încadrează sub manta „CAM” sau medicină integrativă. De exemplu, mențiunile de atingere vindecătoare, care este o formă de „vindecare energetică” (care nu implică de fapt atingere) în care practicianul pretinde că poate detecta și manipula câmpul „energiei vitale” al unui pacient pentru a vindeca și /sau ameliorează simptomele, a crescut de la 29% la 58%, o dublare a numărului, iar 29% dintre NCI-CCC oferă de fapt această atingere magică, mistică, „vindecătoare”. Mențiuni despre reiki, care, așa cum am descris de multe ori înainte, nu este altceva decât vindecare prin credință, care înlocuiește credințele religioase mistice asiatice cu credințele iudeo-creștine ca bază pentru vindecare (înlocuiește „sursa universală” de la care maeștrii reiki pretind că obțineți energia vindecătoare de la Dumnezeu sau Isus și veți vedea ce vreau să spun), a crescut de asemenea semnificativ, de la 37% din NCI-CCC la mai mult de jumătate (53%) din NCI-CCC, o creștere de peste 50%. Mai rău, 40% dintre NCI-CCC oferă de fapt reiki.

Nu este surprinzător că părțile „soft” ale medicinei integrative, serviciile care obișnuiau erau oferite pentru sprijinirea și moralul pacienților, cum ar fi arta, muzică, masaj și diverse programe de exerciții, dar s-au medicalizat, datorită medicinei integrative, apar pe marea majoritate a site-urilor web ale centrelor de cancer. O descoperire interesantă este că, în timp ce informațiile despre exerciții sunt furnizate în 97,8% dintre site-urile web ale centrelor de cancer, doar 56% oferă servicii de exerciții/fitness pentru pacienții lor cu cancer. Oricât de mult mă enervează că exercițiile fizice și nutriția au fost cooptate de medicina integrativă și de șarlatani precum naturistii, ambele pot fi modalități bazate pe știință pentru promovarea sănătății, în special la pacienții cu cancer, deși practicienii de medicină integrativă, în special non-MD și non-MD. -cele dieteticieni, adesea implementează dieta și exercițiile fizice în moduri nebazate pe dovezi. (Vă vorbesc cu dumneavoastră, medicii naturisti, în special.) Chiar și așa, trebuie să facem mai bine, oferind oportunități de a ajuta pacienții noștri să facă exerciții pentru a-și îmbunătăți sănătatea și pentru a atenua, de exemplu, simptomele chimioterapiei.

În general, totuși, autorii sunt relativ mulțumiți de ceea ce au găsit:

În ciuda acestor limitări, am constatat că a existat o creștere substanțială a prezenței medicinei integrative pe site-urile web ale centrelor complete de cancer desemnate de NCI începând cu 2009. În plus, majoritatea centrelor oferă servicii de medicină integrativă în cadrul acelorași sisteme de sănătate academice în pe care acestea se află. Pe măsură ce aceste centre conduc la cercetarea cancerului și inovarea clinică, trebuie să ne asigurăm că medicina integrativă poate fi încorporată în mod coeziv în continuumul tratamentului cancerului și al îngrijirii pentru supraviețuire, folosind o structură sustenabilă din punct de vedere financiar. În plus, medicina integrativă bazată pe dovezi trebuie să se extindă dincolo de zidurile centrelor medicale academice în centre și clinici comunitare de cancer, pentru a beneficia de pacienți din medii socio-economice diverse.

SIO include chiar și planuri pentru dominarea lumii (OK, mă refer la promovarea oncologiei integrative) în întreaga lume.

Ceea ce SIO a lăsat deoparte: cea mai mare parte a șarlataniei

În acest moment, nu mă pot abține să menționez ceea ce SIO a omis în mod clar. Amintiți-vă, așa cum am subliniat de multe ori, SIO admite naturisti. Deci, unde este medicina naturistă în acest sondaj? Naturopatia nu face parte din „oncologia integrativă”? Cu siguranță, SIO pare să gândească așa, având în vedere că a inclus prezentări despre intervențiile naturiste în recenta sa întâlnire anuală și chiar încurajează naturistii să se alăture, listându-i drept echivalente cu medicii naturisti. SIO i-a ridicat chiar pe doi dintre ei la președinția organizației! Așadar, de ce SIO nu include un sondaj despre care NCI-CCC menționează și oferă tratament naturist pacienților lor? Le sunt rușine? Încerci să ascunzi ceva? Ne întrebăm ce părere au despre această omisiune Suzanna Zick, care a fost președinte SIO în perioada 2015-2016, sau Heather Greenlee, care a fost președinte între 2014-2015? Ambii sunt medici naturisti.

Chiar nu pot să nu bănuiesc că, în efortul său de a convinge mediul academic că oncologia integrativă se bazează riguros pe știință și pe dovezi, fie intenționat sau nu, conducerea SIO își concentrează toată atenția pe promovarea modalităților bazate pe dovezi care au fost „redenumite” ca „integrative”, cum ar fi dieta, exercițiile fizice și altele asemenea, iar modalitățile de sprijin ale pacientului care au fost medicalizate în „medicină integrativă”, cum ar fi masajul, terapia prin artă, terapia muzicală și altele asemenea. Nu acordați atenție acelui șarlamănesc pe care oncologia integrativă și medicina se adună împreună cu dieta, exercițiile fizice și altele asemenea, pare să spună SIO prin absența concentrării pe naturopatie (și pe homeopatia pe care o practică aproape toți naturistii). Din nou, nu se poate sublinia suficient că, oriunde vei găsi medici naturisti care practică, vei găsi homeopatia practicată.

Adevărat, există câteva excepții. SIO menționează reiki și atingerea terapeutică destul de proeminent în ambele sondaje, ambele fiind un târlait evident de vindecare a energiei. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu realizează asta. Majoritatea oamenilor văd reiki și atingerea vindecătoare ca pe o formă de masaj sau de vindecare manuală, chiar dacă atingerea vindecătoare de obicei nu implică atingerea efectivă a pacientului. Ori asta, ori le văd ca o formă de spiritualitate, care de fapt nu este prea departe de adevăr, dar afirmațiile mistice, cum ar fi cele făcute pentru reiki și atingerea vindecătoare, nu aparțin medicinei bazate pe știință și dovezi. Cu toate acestea, există NCI-CCC care promovează în mod credul vindecarea energetică. De exemplu, am mai scris despre Universitatea Georgetown. Există un NCI-CCC acolo, Georgetown Lombardi Comprehensive Cancer Center. Am descris Georgetown ca un bastion al medicinei cvartademice din cauza eforturilor sale „de pionierat” de a „integra” predarea pseudoștiinței în programa sa de medicină. Cu toate acestea, relevant pentru cancer, Georgetown a publicat un articol în revista sa oficială despre reiki în suita de chimioterapie:

Denise von Hengst a avut multă vreme un secret pe care l-a păstrat deopotrivă de la prieteni și de la medici. În timp ce urma un tratament la Georgetown Lombardi Comprehensive Cancer Center pentru un tip deosebit de agresiv de cancer de sân – triplu pozitiv, HER2 pozitiv -, ea primea în mod regulat Reiki, o formă străveche de vindecare japoneză, pentru a atenua anxietatea și frica debilitante care o însoțeau. diagnosticul de cancer.

„La început nu am spus nimănui despre Reiki”, spune von Hengst. „Frica de factorul „woo-woo”. Oamenii ar putea crede că sunt nebun.”

Nu, nu cred că pacientul este nebun. Cred că centrul de cancer este iresponsabil pentru că oferă magie cu medicamentul său, dospit cu pseudo-scepticism:

Totuși, scepticismul rămâne, nu doar în populația generală, ci și în domeniul medical. Recent, au apărut mai multe studii clinice care încearcă să demonstreze sau să infirme eficacitatea Reiki. Multe dintre aceste studii au fost criticate pentru proces. design, numărul de participanți și mecanismele de raportare. Rezultatele studiilor sunt adesea neconcludente.

Cu toate acestea, pe măsură ce dovezile anecdotice cresc și popularitatea Reiki crește, centre medicale prestigioase din toată țara iau notă și oferă tratamentul pacienților la unitățile lor. Reiki poate fi găsit în spitale și centre medicale, cum ar fi Spitalul de Copii din Boston, Institutul de Cancer Dana Farber, Îngrijirea Sănătății Stanford, Centrul de Cancer Memorial Sloan Kettering, Sistemul de Sănătate al Universității Duke și Clinica Cleveland, pentru a numi câteva. Multe centre medicale academice, cum ar fi Georgetown, încorporează terapii complementare în programele lor de predare.

Am o întrebare pentru conducerea SIO: Reiki este bazat pe dovezi? Se bazează pe știință? Dacă nu este, atunci de ce susțineți NCI-CCC care îl oferă?

Iată un alt exemplu, Centrul pentru Cancer al Universității din Arizona, care este NCI-CCC. Aruncă o privire la pagina sa de medicină integrativă. Uitați-vă la ce oferă: reiki (desigur, deși un membru al facultății s-a plâns de asta), reflexoterapie (târlaială pură care pune o legătură inexistentă între părți ale corpului și organe și zone specifice de pe tălpile picioarelor și palmele mâinilor) , masaj craniosacral (pe care Mark Crislip l-a glumit și l-a numit în mod corect „SCAM of infinite jest“), atingere vindecătoare (desigur) și shiatsu (nedovedit).

În urmă cu trei ani, fiul unui profesor dintr-un departament de științe umaniste la UA a fost tratat pentru leucemie la Centrul de Cancer al UA. A fost îngrozit de toate șarlamele oferite fiului său, inclusiv nu doar modalitățile de mai sus, ci și vindecarea la distanță, oferite de un bărbat pe nume Frank Schuster:

Da, oricât de fantastic ar suna, aceasta a fost o pagină web găzduită de Centrul pentru Cancer al Universității din Arizona. S-ar putea să dispară acum, dar nu este deloc clar că șarlatanul de mai sus a dispărut de la UACC.

După ce acest profesor s-a plâns, pagina web a lui Shuster UA a fost fie eliminată, fie plasată în spatele unei autentificări.

Compare listings

Compare