Ce să știți despre nivelurile de astm și oxigen

Ce să știți despre nivelurile de astm și oxigen

nivelul de oxigen din sânge al unei persoane este cantitatea de oxigen care circulă în sângele lor. Celulele roșii din sânge colectează cea mai mare parte a acestui oxigen din plămâni și o duc în diferite părți ale corpului. În timpul unei exacerbări de astm sau a unui atac de astm, o persoană poate avea un nivel mai mic de oxigen din sânge, deoarece astmul poate reduce capacitatea organismului de a lua oxigen.

prin măsurarea nivelului de oxigen de sânge, o persoană poate face o idee despre cât de bine corpul lor distribuie oxigenul din plămâni către celulele lor. Acest lucru poate fi util, deoarece ajută pe cineva să -și monitorizeze îndeaproape sănătatea respiratorie.

Acest articol discută modul în care astmul afectează nivelul de oxigen din sânge al unei persoane. De asemenea, se uită la nivelurile normale de oxigen din sânge, cum să măsoare nivelurile de oxigen din sânge și ce să facă dacă aceste niveluri sunt prea mici.

Cum afectează astmul nivelului de oxigen din sânge al unei persoane?

astmul este o afecțiune pe termen lung care afectează căile respiratorii ale unei persoane. Poate îngreuna respirația și poate face ca o persoană să se strecoare.

Conform unui articol mai vechi din 2013, exacerbările acute ale astmului sau atacurilor de astm pot duce la reducerea nivelului de oxigen în sânge.

O revizuire clinică mai veche din 2002 notează că astmul poate determina căile respiratorii din diferite părți ale plămânului să devină ocludate, ceea ce poate duce la un schimb de oxigen afectat între sacii de aer din plămâni și sângele care curge prin plămâni. Aceasta înseamnă că mai puțin oxigen intră în fluxul sanguin pentru circulația în jurul corpului.

Nivelul de oxigen din sânge la cei cu astm

Un nivel normal de oxigen din sânge pentru un adult fără astm este de 75-100 milimetri de Mercur (MM HG).

Dacă un medic folosește un oximetru puls pentru a măsura nivelul de oxigen din sânge (SPO₂), un nivel normal ar citi 95% sau mai mult, potrivit Departamentului de Sănătate din Minnesota.

Aflați mai multe despre nivelurile scăzute și normale de oxigen din sânge aici.

Dacă o persoană are astm, poate avea niveluri scăzute plămânii. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna cazul. O persoană poate experimenta un atac de astm fără a avea impact asupra nivelului de oxigen din sângele său.

Ce trebuie să faceți dacă nivelul de oxigen este prea scăzut

Dacă o persoană crede că se confruntă cu un nivel scăzut de oxigen, ar trebui să contacteze un profesionist medical cât mai curând posibil.

Profesioniștii medicali consideră că nivelurile scăzute de oxigen este în regiunea de 65 mm Hg. Aceasta corespunde unui nivel de saturație de oxigen de 92% atât la adulți, cât și la copii. Acest lucru poate provoca o serie de probleme, de aceea este important ca o persoană să știe ce să facă dacă nivelul lor de oxigen devine prea scăzut.

Când nivelurile de oxigen din sânge ale unei persoane sunt scăzute, profesioniștii medicali se referă la acest lucru ca hipoxemie.

Având hipoxemie înseamnă că organismul nu este în măsură să livreze nivelurile corecte de oxigen tuturor sale celule, țesuturi și organe. Aceasta poate fi o preocupare, deoarece nivelurile mai mici de oxigen pot provoca complicații în țesuturile și organele corpului.

Unele simptome comune ale hipoxemiei includ:

  • Scurtarea respirației
  • O bătaie de inimă rapidă

oximetrie puls

Un oximetru puls este un dispozitiv pe care o persoană îl folosește pentru a măsura nivelul de oxigen din sângele său. Oximetrele pulsului măsoară procentul de hemoglobină care este saturată cu oxigen.

Pentru a folosi un oximetru puls, o persoană clipuri dispozitivul pe deget. Un fascicul de lumină trece apoi prin deget către un detector care se află pe cealaltă parte a pielii. În timp ce acest lucru se întâmplă, dispozitivul măsoară nivelurile estimate de oxigen din sânge.

Dispozitivul arată apoi persoanei lor niveluri estimate de saturație de oxigen și ritm cardiac pe afișajul său digital.

În cazul în care un Persoana folosește un oximetru puls pentru a -și gestiona astmul?

Fundația de astm și alergie a Americii afirmă că nu există date care să demonstreze că monitorizarea nivelului de oxigen cu un oximetru va ajuta o persoană să -și gestioneze astmul.

Oximetrele pulsului permit oamenilor să -și măsoare continuu nivelul de oxigen din sânge. Cu toate acestea, acestea pot oferi lecturi inexacte și nu https://produsrecenzie.top/ oferă la fel de multe informații despre alte gaze, cum ar fi dioxidul de carbon, în sânge.

Oximetrele pulsului pot fi exacte în 2-4%. Aceasta înseamnă că lectura poate fi cu 2% sau 4% mai mică sau mai mare decât nivelurile reale de oxigen ale persoanei.

O serie de factori pot reduce precizia acestor lecturi, inclusiv:

  • Lacul de unghii sau lac de unghii
  • Parești coloranți pe care profesioniștii medicali le folosesc în Alte teste de diagnosticare
  • SHIVERARE, SHAKING ORBELE MOIILE CORPURI
  • Temperatura pielii
  • Grosimea pielii
  • Fumul de tutun

În plus, cercetările din 2020 au descoperit că pigmentarea pielii unei persoane poate afecta citirile. Cercetătorii au remarcat că oximetria pulsului nu reușește să detecteze saturația scăzută a oxigenului mai des la oamenii negri decât la oamenii albi.

Testul arterial al gazelor din sânge

Un test de gaz arterial (ABG) este altul este altul Metoda pe care medicii o pot folosi pentru a măsura nivelul de oxigen din sânge al unei persoane.

Acest test poate detecta, de asemenea, nivelurile altor gaze din sângele unei persoane, precum și pH -ul sângelui.

Pentru a efectua un test ABG, un profesionist medical ia sânge din artera unei persoane. Acest lucru se datorează faptului că sângele care provine dintr -o arteră este oxigenat. Apoi analizează sângele și măsoară cu exactitate nivelul de oxigen de sânge.

Când să contactați un medic

astmul poate fi amenințat viața pentru un copil, deci este foarte important ca o persoană să caute Atenție medicală dacă un copil începe să prezinte simptome de astm.

Un profesionist medical va putea apoi să ofere sfaturi cu privire la cele mai bune metode disponibile pentru a gestiona starea.

Este, de asemenea, vital ca o persoană să caute ajutor medical imediat dacă se confruntă cu o privare de oxigen . Simptomele acestui lucru pot include:

  • Dificultate de respirație
  • Scurtarea respirației

Rezumat

Sângele unei persoane poartă oxigen din plămâni și în jurul corpului la toate țesuturile și organe diferite.

Un nivel normal de oxigen din sânge este de 75-100 mm Hg, care citește aproximativ 95% sau mai mult folosind un oximetru puls.

Din cauza astmului care provoacă deteriorare și iritare la sistemul respirator, poate determina o persoană să aibă un nivel mai mic de oxigen din sânge. Dacă o persoană se confruntă cu o saturație de oxigen de 92% sau mai mică, ar trebui să contacteze un profesionist medical cât mai curând posibil.

O persoană poate dori să -și măsoare saturația de oxigen cu un oximetru puls. Cu toate acestea, aceste dispozitive dau uneori lecturi inexacte.

Dacă o persoană cu astm experimentează dureri de cap, lipsa respirației și confuzie, poate avea un nivel scăzut de oxigen din sânge. Dacă acesta este cazul, ar trebui să contacteze un profesionist medical.

este, de asemenea, vital ca o persoană să caute ajutor medical imediat dacă se luptă să respire, să se simtă amețit și să experimenteze respirația.

Citiți acest articol în spaniolă.

Știri medicale astăzi are orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială

Compare listings

Compare